Achterhoek   VVV Doetinchem

             

Ervaar al wandelend je levenspad

De Levenspadwandeling vertelt het verhaal van jouw leven en je persoonlijke rugzak.

Al wandelend kom je in aanraking met een aantal levensthema’s die je aan het denken zullen zetten. Soms zijn het mooie momenten, soms kom je terug bij moeilijke momenten in je leven. Wie is je vader, wie is je moeder? Welke rollen vervul jij? Wat is je levensdoel?

Verwonder jezelf en maak de wandeling van in totaal 10 kilometer in de mooie natuur rondom kasteel Slangenburg in Doetinchem. Alleen of met elkaar. In 1 of meerdere dagen. De levenspadwandeling kan 365 dagen per jaar  gewandeld worden en is in ieder seizoen weer anders.

De keuze is aan jou!

Bij de levenspadwandeling hoort het levenspadwandelingpakket. Hierin zit de reizigersgids, waarin de route, thema’s en andere wetenswaardigheden staan beschreven. De gids bevat vele mooie foto’s van het gebied. Daarnaast is er ruimte om aantekeningen te maken bij de verschillende thema’s, zodat je als het ware je eigen verhaal vormgeeft en opschrijft. De gids is in handig A5 formaat vormgegeven en telt ongeveer 100 pagina’s.

Het pakket bevat daarnaast een meditatie, een unieke Bijenwastekening speciaal voor jou waardoor elk pakket anders en uniek is.

Verkrijgbaar bij: VVV Doetinchem Burgemeester van Nispenstraat 2 7001BS Doetinchem

Koetshuis Slangenburg

Terras Koetshuis Slangenburg

Met de reizigersgids ga je een levenspadwandeling maken met je eigen leven als uitgangspunt. Hoe uniek is dat? Maar wat is een levenspad? Een levenspad is het leven, jouw leven, voorgesteld in een pad. Een pad waarover de mens voortgaat, waarover jij voortgaat. Een traject van het leven. Al eeuwen lopen mensen over oude paden. Met behulp van de reizigersgids loop je jouw pad en zullen er verhalen in je opkomen, momenten van bezinning zijn, verbazing, emotie, delen, overdenking of verwerking. Voelen, ruiken, horen en zien: de Levenspadwandeling daagt je uit om je zintuigen op scherp te zetten.

Wandelen met of zonder vraag?

De levenspadwandeling kun je wandelen zonder vraag vooraf en lekker blanco ontdekken wat er tijdens de wandeling op je pad komt. De levenspadwandeling kun je ook maken omdat je met een bepaald thema worstelt of een bepaalde vraag hebt. De reizigersgids helpt je om hier tijdens de wandeling over na te denken en brengt je tot nieuwe inzichten.

Te koop bij het ” Koetshuis Kasteel Slangenburg ” voor € 29,95 (zolang de voorraad strekt!)

Terras Koetshuis Slangenburg

Koetshuis Slangenburg

Centrum van ZIJN (Mindfulness)

Deze wandeling beschreven in een wandelgids van hoogwaardige kwaliteit geeft je een moment van bezinning. Door de (zingeving) vragen in de gids kom je verschillende levensthema’s tegen. Bijvoorbeeld; In welke periode zit je? Waar zou je jezelf plaatsen en waarom? Word je gezien? Of zorg je wel dat je gezien wordt? Wie zichzelf wil leren kennen, kan op allerlei manieren te werk gaan. Eén daarvan is beginnen met het stellen van de juiste vragen.

levenspadwandelingJan Willem Koch is daarin geslaagd met het ontwerp van deze prachtige ‘Levenspadwandeling-gids. De route 10 km, loopt heel prettig, lekker door de bossen met hier en daar een mooi gekozen rustpunt, o.a. in de kapel van de de Sint Willibrordsabdij waar je de ‘oorverdovende’ stilte kunt ervaren. Ook kun je de route in twee keer lopen, daar is rekening mee gehouden.

Deze route laat je ervaren dat de natuur een prachtige plek is. Van moment tot moment is ze aanwezig in het NU. Leeft haar leven zoals het zich Nu aandient, zonder oordeel, zonder streven, met geduld, keer op keer kan ze loslaten en opnieuw beginnen! De natuur kan moeiteloos in het huidige moment Zijn!

Deze levenspadwandeling bevelen wij van harte aan. Hij is uitgezet in de bossen van de Slangenburg in Doetinchem en o.a. de koop bij het koetshuis van kasteel Slangenburg in Doetinchem.

levenspadwandeling2

Boek De Levenspadwandeling

Wandelpin

Enige tijd geleden werden wij van Wandelpin benaderd door Jan Willem Koch, de bedenker van de Levenspadwandeling. Jan Willem stelde voor dat wij voor zijn wandeling een Wandelpin zouden maken. Na het bekijken van de website zagen wij dat er een mooie beleving in dit wandelpad zit ondersteund door een wel heel erg mooi pakket.
Wij van Wandelpin hebben in overleg met Jan Willem een Wandelpin laten maken welke vanaf heden op onze website te koop is.

Samen met de Wandelpin ben ik de Levenspadwandeling gaan bewandelen. Ik ben eerst naar de VVV in Doetinchem gegaan om het pakket te halen (dit kun je ook bestellen via de website van Levenspadwandeling) en daarna naar het startpunt gereden.

In de auto heb ik mijn “cadeautje” uitgepakt want zo voelde het echt. Het pakket is een stijlvolle doos en heeft mooie verrassingen erin zitten. Ik heb alles bekeken en toen ook weer terug in de doos gedaan. Deze dag ging ik om naar de wandeling te kijken en foto’s te maken. Ik heb het boekje eruit gehaald en ben begonnen aan de “Levenspadwandeling”.

Het Landgoed

De wandeling start bij Kasteel Slangenburg. Dit kasteel was mij bekend van een eerdere (Pieterpad) wandeling. Je wandelt direct de natuur van het kasteel in. Het is herfst en het zonnetje schijnt. Dat geeft wel heel erg mooie plaatjes. Sommige beelden probeer ik op een foto vast te leggen maar de meeste bewaar ik gewoon voor mezelf, een foto in mijn hoofd zoals ik dat vaker noem.

Bruggetjes, slingerweggetjes en lange lanen bewandel ik als ik bij een boom kom die daar helemaal alleen mooi staat te zijn. Een klein stukje verder ligt een boom. Aan de wortels te zien was ook dat een flinke boom. Het verbaasd mij telkens weer wat een (natuur)geweld er voor nodig is om zo’n boom met al heel wat levensjaren te laten “omvallen”.

Bankje van Rob

Ik passeer het bankje van Rob en een bruggetje waar ik wordt “ingehaald” door 2 dames. Op die plek neem ik even de tijd om voor me uit te kijken en te genieten van de warme zon op mijn gezicht.

In het eerste deel van de wandeling kom ik langs de begraafplaats waar oud bewoners van het kasteel begraven liggen. Heel even kom ik terug bij de parkeerplaats waar mijn auto staat.
Je hebt dan 6 kilometer gelopen. Het wandelpad is 10 kilometer. In het 2e deel loop je naar de Sint Willibrordsabdij en de urnengedenkplek.

Sint Willibrordsabdij

Eerst een bezoekje aan de Abdij. Gelukkig mag ik naar binnen ondanks de Covid19 maatregelen.
In de Abdij voel je de rust. Nadat ik hier even heb gezeten en gekeken ga ik terug naar buiten en maak ik nog enkele foto’s.

Wandelpin levenspadwandeling            Wandelpin levenspadwandeling           Wandelpin levenspadwandeling

Dan ga ik aan de weg terug beginnen. De urnengedenkplek loop ik even op en zie de boomstronk die ik het boekje is beschreven. Ik verlaat de urnengedenkplek en ga verder op het wandelpad. Ik passeer een weiland, kijk naar de al ondergaande zon en struin over een smal pad tussen de hoge bomen door.

Kasteel Slangenburg

En dan, dan ben ik terug bij Kasteel Slangenburg. Geniet nog even van het uitzicht en ga met een tevreden en rustig gevoel terug naar de auto om terug naar huis te gaan.

Alles wat in het pakket zit ga ik thuis nogmaals bekijken en alle mooie opdrachten die bij de Levenspadwandeling horen ga ik binnenkort in een nieuwe wandeling doen.

Wil jij meer over dit wandelpad weten kijk dan op de website van Levenspadwandeling

 

In de buurt – Doetinchem en dagblad Vizier

De Levenspadwandeling:

Soms lijkt het antwoord simpel, maar ligt er iets groters achter

Levenspadwandeling

Toen Jan Willem Koch (58) het landgoed opreed vanwege het interview in het Koetshuis Slangenburg over zijn reizigersgids de Levenspadwandeling, voelde dat direct als thuiskomen. En dat snappen wij wel. 

De omgeving is er prachtig en vooral in de herfst is het geen straf om hier te vertoeven. In 1986 verhuisde Jan Willem vanwege werk vanuit Utrecht naar Doetinchem. “Ik ging een rondje in de buurt fietsen en raakte hopeloos verdwaald”, blikt hij terug. “Op een gegeven moment kwam ik uit bij een hek met daarachter de begraafplaats van het kasteel, waarvan ik aardig onder de indruk was – het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik die plek weer terugvond.”

‘Dit moet ik opnemen’

Dat de Levenspadwandeling in deze omgeving tot stand is gekomen, heeft dan ook zo moeten zijn. “Twee jaar geleden had ik de behoefte om me meer te verdiepen op het gebied van coaching en levensvragen. Ik reed naar de Slangenburg, stapte de auto uit en begon een wandeling waarin ik mezelf dingen afvroeg. Na 20 meter dacht ik, ik moet dit opnemen.”

Toen hij het uitwerkte, lag daar ineens een verhaal. “ Mijn vrouw en dochter hebben me feedback gegeven en ik heb het wel zo’n 60 keer herschreven, tot de reizigersgids in zijn huidige vorm er lag.” De gids stelt tijdens de wandeling de reiziger vragen over levensthema’s. De combinatie een route wandelen, natuur, cultuur, én levensthema’s blijkt aan te slaan.

Past bij de visie van Slangenburg

Het totale pakket is een cadeautje om te geven en te krijgen, de bundel compleet in een doosje met daarin een Bijenwastekening van Jan Willems hand,  een pen, een meditatie en een steentje. Ze zijn te koop bij Het Koetshuis, omdat het daar ook echt past, vindt manager Ilco Geurts. “Wandelaars die hier een kop koffie drinken zijn er erg enthousiast over.” Jan Willem: “Het past ook bij deze plek; de rust van de Slangenburg, het kasteel en de abdij.”                                                                                                      Slangenburg    Slangenburg

“Ik ben erg geïnteresseerd in mensen en merk dat ik snel bij de verborgen emotie kan komen”, legt Jan Willem uit, die op jonge leeftijd al kennis maakte met spiritualiteit.

En wie de Levenspadwandeling loopt, vindt ‘t ook bij zichzelf. Vragen als: ‘Waar kan je terecht en bij wie?’, en ‘Welke rollen heb je allemaal?’, staan erin. “Maar ook de vraag of je over het hekje waarop verboden toegang staat geschreven zou klimmen, wordt gesteld”, voegt de schrijver eraan toe. “Soms lijkt het zo simpel, maar ligt er achter het antwoord iets groters.”

ACHTERHOEKS.NL en Ontdek Doetinchem.NL

Ervaar al wandelend jouw levenspad..

door Merlanie Tenback

Het levenspad vertelt het verhaal van jouw leven en je persoonlijke rugzak. Al wandelend kom je in aanraking met een aantal levensthema’s die je aan het denken zullen zetten. Soms zijn het mooie momenten, soms kom je terug bij moeilijke momenten in je leven. Wie is je vader en wie is je moeder? Welke rollen vervul jij? Wat is je levensdoel?

Leer jezelf nog beter kennen tijdens een wandeling van 10 kilometer in de prachtige natuur rondom Kasteel Slangenburg. Het levenspad geeft een aantal levensthema’s weer die je aan het denken zullen zetten. Je komt jezelf tegen op mooie, maar misschien ook moeilijke manieren. Het levenspad kun je alleen bewandelen of samen. Wanneer je samen het pad bewandeld, leer je elkaar nog beter kennen. Over het pad bewandelen kan je meerdere dagen doen, of je doet het in één dag.

Samen met een reisgids wandel je je leven in met behulp van een pad. Het pad wordt al eeuwen hiervoor gebruikt. Er zullen veel verhalen opkomen, veel emotie, verbazing, angst, voelen, ruiken, horen en zien. Het pad zet al je zintuigen op scherp. De reisgids helpt je met het nadenken over bepaalde vragen of het oplossen van problemen waar je mee worstelt. Laat het lekker over je heen komen en kijk wat je te weten komt over jezelf.

 

Het mooiste is om het pad in één dag te lopen, zodat je in dezelfde sfeer blijft en het een complete beleving is van begin tot eind. Het eerste gedeelde van het pad is 6 kilometer en het tweede gedeelte is ongeveer 4 kilometer. Wanneer je niet het pad in één dag wilt belopen, zijn er twee punten in het pad waar je kunt stoppen en al snel op de parkeerplaats van de Slangenburg bent.

Je krijgt een boekje waarin je je gevoelens en gedachtes kunt opschrijven die worden opgeroepen door de verschillende opdrachten of levensthema’s. Dit boekje is alleen voor jou en is bedoeld om later nog even terug te lezen wat je hebt opgeschreven.

 

De Levenspadwandeling- een unieke wandeling door de bossen van Landgoed Slangenburg

Met de reizigersgids ga je een levenspadwandeling maken met je eigen leven als uitgangspunt. Hoe uniek is dat? Maar wat is een levenspad? Een levenspad is het leven, jouw leven, voorgesteld in een pad. Een pad waarover de mens voortgaat, waarover jij voortgaat. Een traject van het leven. Al eeuwen lopen mensen over oude paden. Met behulp van de reizigersgids loop je jouw pad en zullen er verhalen in je opkomen, momenten van bezinning zijn, verbazing, emotie, delen, overdenking of verwerking. Voelen, ruiken, horen en zien: de Levenspadwandeling daagt je uit om je zintuigen op scherp te zetten. Met de reizigersgids ga jij op pad in de mooie natuur rondom kasteel Slangenburg in Doetinchem. In deze gids vind je een wandeling van 10 kilometer die je alleen of samen met iemand anders kunt lopen. In 1 of meerdere dagen. Tijdens de wandeling kom je verschillende rustpunten tegen met ieder een opdracht of een levensthema. Schrijf in dit boekje je gevoelens en je gedachten die de wandeling bij je oproepen. Het boekje is alleen voor jou en bedoelt om later nog eens rustig door te lezen. De reizigersgids kan je ook weer even terugbrengen naar een idee of gevoel dat je tijdens deze wandeling hebt opgedaan. Zo vormt het een mooi verdiepend naslagwerk. De Levenspadwandeling cadeau geven? Door de vormgeving en prachtige natuurfoto’s is de Levenspadwandeling een bijzonder cadeau om te krijgen of te geven, of gewoon voor jezelf.

Prijs: 29.95

 

SchoolAndCollegeListings logo

                     Mindfulness Tip: De Levenspadwandeling

 

Sniff Hotels        Tip Levenspadwandeling Slangenburg

Sniff Hotels                            

Levenspadwandeling Slangenburg

Afbeeldingsresultaat voor logo cityseeker Tip van cityseeker:

                         De Levenspadwandeling in Doetinchem

Camping De SlangenburgCamping De Slangenburg

Tip: De Levenspadwandeling met als startpunt kasteel Slangenburg

B&B IJZEVOORDE

De locatie bevindt zich in Doetinchem, op slechts 1,5 km van Levenspadwandeling Slangenburg en 3,7 km van Lambertikerk. Ijzevoorde bevat kamers met airconditioning, TV met meerdere kanalen, een strijkijzer en strijkplank.

Kom bij ons logeren en maak de Levenspadwandeling!

 

ThingsTodo Post

10 Outdoor Activities in Gelderland Province That You Shouldn’t Miss

Discover the best top things to do in Gelderland Province, The Netherlands including Klompenpad, Wezepse Heide, Levenspadwandeling Slangenburg, Burgers’ Zoo and Safaripark, Apenheul, Klimbos Veluwe, Nationaal Park Veluwezoom, Bussloo, Landgoed Mariendaal, Wandelroute Heerlijkheid Beek.

Op nummer 3 van uitstapjes in Gelderland die je niet mag missen volgens ThingsToDo staat de Levenspadwandeling met een rating van 80% geweldig en 20% goed als waardering.