Dat is een goede vraag. Vandaag kwam ik weer een tekst tegen van Bruno Groning. Vanaf het begin van mijn echte spirituele ontwikkeling in 2002 kom ik met regelmaat de naam Bruno Groning tegen. De eerste keer stond er een stukje in de krant over hem geschreven. Ik heb het uitgeknipt zonder te weten waarom. Jaren later ben ik aan het opruimen en valt dit stukje weer op de grond. Mijn gevoel zegt dat dit geen toeval is en ik er iets mee moet. Mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld. Waarom kruist deze man steeds mijn pad? Wie is hij? Ik ga op onderzoek uit en kom er achter dat Bruno leefde van 1906 tot 1959. In de jaren 50 wordt hij bekend door zijn buitengewone genezingsprocessen. Hij sprak daarbij van de ¨Heilstroom¨. In alle tijden is er sprake geweest van wonderbaarlijke genezingen, denk maar aan Jomanda uit Tiel, die ook in een volle markthal van alles kon laten gebeuren. Maar waar we van Jomanda niets meer horen, horen we nog wel van Bruno Groning. Er is zelfs een wereldwijde Bruno Groning vriendenkring die streven naar genezing langs geestelijke weg.

Ik ben nieuwsgierig, denk aan het bordje verboden toegang tijdens de Levenspadwandeling. Ik heb contact gezocht, ben naar een bijeenkomst geweest en heb de documentaire gezien. Een bijna 5 uur durende film met oude beelden van Bruno en mensen die getuigen van zijn kunnen en hun genezingen.

Toch vond ik hier niet het antwoord op mijn vraag. Waarom blijft Bruno Groning, zo ook vandaag, steeds weer op mijn levenspad komen? Wat wil hij me vertellen?

Ik kan maar 1 ding bedenken en dat is dat ik er op gewezen word, dat mensen die zich met elkaar verbinden in de kosmische universele energie hierdoor tot grote dingen in staat zijn, tot meer dan wij kunnen bevatten als mens en het dan ook wonderen noemen.

Ik gebruik zelf veel de term Verwonderen in de Levenspadwandeling. Misschien moeten we met elkaar eerst Verwonderen voordat we wonderen kunnen zien.

Mooi is dat het leven ons puzzels geeft, dingen en mensen die maar blijven terugkomen, net zolang totdat we er iets mee doen. Dat is waar de Levenspadwandeling ook voor staat. Ga op weg, geniet van alles om je heen, houd alle zintuigen open en verwonder jezelf. Je zal er antwoorden door vinden maar ook weer nieuwe vragen ervoor terug krijgen. Hoe mooi is dat? Misschien herken je iets uit mijn verhaal. Ik ben benieuwd en hoop dat je het hier wilt delen. Ik vervolg mijn queeste, mijn zoektocht, Bruno Groning en het waarom…..