Gelijk terug…..

Vanmorgen rijd ik, zoals bijna elke dag, richting Arnhem, naar mijn werk. Een nieuwe dag, benieuwd wat hij me brengen mag. Blij omdat ik weet dat er in ieder geval twee mensen vandaag de Levenspadwandeling gaan starten. Hopen dat het weer niet te snel roet in het eten gooit. Wel super om te horen hoe enthousiast ze zijn om de wandeling te gaan maken. Al mijmerend werkt de autorit vaak als een soort van meditatie voor me, gedachten komen en gedachten gaan.

Maar voor nu is het even genoeg, dus de radio aan en wat hoor ik? Cold little heart van Michael Kiwanuka en gelijk ben ik weer terug op het eiland Sicilie. Op dit eiland heb ik twee jaar geleden vakantie gevierd, maar wat ging daar veel mis, zo totaal anders dan je van een relax vakantie verwacht. Problemen met de huurauto, daar begon het mee. Boos over alles wat ze extra wilden laten betalen, anders kreeg ik de auto niet mee. Na de eerste 5 kilometer in een gigantisch noodweer terecht komen, snelwegen die overstromen, bomen om, het kwam zelfs op het Nederlandse nieuws. We moesten de bergen in, zoeken naar onze verblijf op het platteland. Wat een avontuur. Stukken kleine bergweggetjes weggeslagen, keren op de meest waanzinnige plekken met het ravijn direct naast je…tja, ik houd van avontuur, maar dit ging ver over mijn grens. En dit was nog maar het begin, de rest zal ik je, lezer van deze blog, besparen. Maar aan het zwembad was het fijn, koptelefoon op en genieten van de zon en het water. Even rust en dan genieten van het net door mij ontdekte nummer van Michael Kiwanuka. Wat een pure schoonheid en wat raakt het mij. De muziek, die prachtig puur is en de tekst. All my life I have been playing games, We can try and hide it, it is all the same…

Ik realiseer me dan dat dit nummer me gelijk terug brengt naar mijn gevoel op Sicilië, naar dat moment, waar over eigen grenzen heen gaan en genieten zo direct met elkaar verbonden waren. Maar ook naar een stuk uit mijn jeugd, een stuk oud zeer. Gek dat dit zo verbonden werd op die vakantie, op dat moment.

Ik was het even vergeten, maar ineens is het er nu weer. Waarom? Waarom nu? Wat wil de kosmos mij vandaag hiermee duidelijk maken? Is het toeval? Of bestaat toeval niet? Van de ene vraag rol ik in de andere vraag. Dat is wat de Levenspadwandeling ook met je doet, als je ervoor open staat. In de Levenspadwandeling kom je ook deze vragen en thema¨s tegen. Dit is een stukje van mijn verhaal, ik ben benieuwd naar het verhaal van jou.

Heb jij ook een nummer dat je direct terug brengt naar een belangrijke gebeurtenis in je leven? Wil je er een stukje van delen? Reageer dan en misschien kunnen we zo met elkaar een lijst van Levenspadreizigers nummers maken, met nummers die raken, met nummers die iets met je doen, met nummers die ook jouw verhaal vertellen.

Ik ben op Spotify al begonnen met de lijst Levenspadreizigers Slangenburg en heb natuurlijk dit nummer toegevoegd. Doe jij mee om er een mooie bijzondere lijst van te maken om te kunnen nagenieten van de wandeling? Voeg jouw nummer dan toe en vertel als je wilt een stukje van je verhaal.